Skip to content

Introducing

Portola

Site renovation project to meet growing demand for flexible lab and office space.

PROJECT

DETAILS

The interior lab space, exterior landscape, perimeter window systems, and MEP infrastructure were demolished. Large portions of the existing shell were removed to create dramatic new entry points at 3 locations, and extensive modifications to the building perimeter were necessary to increase the overall amount of exterior window line by over 50%. Energy efficient, dual-pane glazing systems were installed at all new openings, customized architectural sheet metal, and smooth finished stucco applied over the existing exposed aggregate of the exterior wall panels. Extensive structural upgrades were performed throughout the building to support shell modifications, in addition to several new custom skylights on the roof, and new mechanical infrastructure to support single pass air requirements for the lab areas. The project features common area amenities including a multi-purpose room, gaming area, break room, showers, and restrooms. In the rear courtyard area sits a new lawn with a Bocce court, wood decks with overhangs, and a complete new landscape and lighting design.

PROOF IS IN THE NUMBERS

CHECK OUT THESE KEY STATS

bullet-point

6326

bullet-point

6154

Sq. Ft. of Office Space

Spotlight

FEATURES

Every project is fully customized to satisfy the specific needs of our client’s business. Here are a few features that make this space especially unique.

Bocce Ball Court

A Bocce ball court was amongst many of the robust amenities to attract tenants with full new landscape design

LEED Gold Certification

The building earned LEED Gold Certification for sustainability practices and strategies

DREAM TEAM

Collaborators